maanantai 25. toukokuuta 2015

Kello viiden ähinä

Neiti on jo kuukauden ikäinen! Time flies when you´re having fun! ;)
(No, on tässä vähemmänkin hauskoja hetkiä ollut kuukauden aikana, mutta positiivisen puolella ollaan reippaasti.)

Jonkinlaista päivän ja yön erotusta on mielestäni havaittavissa. Tytön saa nukahtamaan yöunille yleensä klo 22 mennessä. Hän herää yleensä klo 1 pintaan ja sitten joskus klo 4-5 välillä. Ensimmäisen syötön jälkeen hän nukahtaa saman tien takaisin, ja periaatteessa toisenkin jälkeen, mutta toisen syötön jälkeen alkaa myös kamala ähinä ja pöhinä sekä käsien vispaus, joka pitää minua hereillä. Vatsassahan selvästi tuolloin kiertää. Tyttö ei varsinaisesti itkeskele, mutta on levoton. Aika usein tässä vaiheessa tuleekin sitten kakka.. Mä niin odotan sitä aikaa, kun vauva ei enää kakkaile öisin, mutta en yhtään muista, milloin esim. poika lopetti tai harvensi yökakkailua. Parikuisena? Neiti on tähän mennessä kakannut joka yö, ja päivälläkin tuotosta kyllä tulee ihan kiitettävästi. No, tuon kello viiden ähinän jälkeen kyllä nukahdetaan jossain vaiheessa takaisin, ja yleensä jatketaan unia sitten ainakin siihen saakka, kun isoveli herää, tyttö yleensä pidempäänkin.
Siirsin tytön pari yötä sitten nukkumaan pinnasängyssä olevaan äitiyspakkauslaatikkoon, kun tähän asti tyttö nukkui välissämme. Arvoin vähän sen suhteen, että raaskinko siirtää omaan sänkyyn nukkumaan, onhan tuollainen tuhisija kainalossa niin suloinen, mutta uskoisin, että pitkällä tähtäimellä omassa sängyssä nukkuminen rauhoittaa öitä. Ja nukun kyllä itse paremmin, kun saan nukkua "leveämmin".

Tällä hetkellä tuntuu, että tällaisilla yöunilla pärjää ihan riittävän hyvin, kun ei tunnin välein tarvitse olla syöttämässä. Mutta nämä hommat ehtivät kyllä kääntyä päälaelle vielä monen monta kertaa!

1 kommentti:

  1. Mä en taas jotenkin osaa nukkua yöunia vauva kainalossa. Päiväunet menee kun se on kevyempää unta. Meilläkin ähistään kovasti yöllä.. Ja tuo käsien vispaus on kova homma. Nyrkki osuu usein omaan naamankin vielä ja siitäkös tulee harmi :D

    VastaaPoista