tiistai 16. kesäkuuta 2015

Rytmiä?

Miten tuon neitokaisen rytmiä saisi oikein muokattua niin, että iltaunille mentäisiin yhdeksän pintaan eikä vasta kymmeneltä? Kaipaisin sitä yhtä illan tuntia, jolloin ei tarvitsisi huolehtia kuin omista ajatuksistaan.
Muistan kyllä, että pojankin kohdalla oli samanlaista. Vasta joskus viisikuisena nukahtamisaika aikaistui jonnekin puoli yhdeksän seutuville.
Yritän pitää neitiä hereillä illasta niin, että väsymystä tulisi yötä kohden, mutta eipä siitä tunnu olevan apua. Tai siis hereillä pitämisellä tarkoitan oikeastaan sitä, että pyrin siihen, ettemme olisi enää ainakaan seitsemän jälkeen liikkeellä vaunuilla/autolla, jotka ovat aika takuuvarmoja unipaikkoja.
Mutta aika pieni ongelma tämä, varsinkin kun neiti on iltaisin varsin hiljaa, yleensä on sylissä tai heijailtavana sitterissä aika tyytyväisenä. Kunhan neiti kymmenen aikaan nukahtaa, herää hän seuraavan kerran syömään klo 2-3:n aikaan ja sitten uudelleen aiemmasta heräämisajasta riippuen klo 5-6:n aikaan, minkä jälkeen uni jatkuu yleensä kahdeksaan saakka. Koska mies herää pojan kanssa, saan siis itsekin nukkua varsin pitkään.
Aamuherätyksen jälkeen tyttö ei jaksa olla tuntia pidempää hereillä, ja yleensä joskus klo 9.30:n aikaan lähdemmekin liikkeelle vaunuilla (poika tietysti menossa mukana). Kotiin tullaan pojan päikkäreille klo 12 aikaan, tässä vaiheessa tyttö saattaa herätä syömään, mutta jatkaa yleensä unia senkin jälkeen iltapäivän puolelle. Näin ollen päivässä on yleensä ainakin vähän sellaista aikaa, että molemmat lapset ovat päikkäreillä ja saan ehkä syötyä lounaani rauhassa.
Klo 15 jälkeen tytön unien ennustaminen onkin sitten vaikeampaa, ja paljon toki riippuu siitä, miten olemme iltapäivällä liikkeellä.
Täytyy myöntää, että odotan sitä aikaa, kun tytön päivärytmi on vielä ennustettavampi, se sopii tällaiselle kontrollifriikille parhaiten :)

1 kommentti:

  1. Kerro jos keksit keinon rytmin muuttamiseen. Meillä poika menee nukkumaan vasta kahdentoista, yhden maissa, joka on aivan turhan myöhään. Ei jää yhtään omaa tai parisuhdeaikaa.

    VastaaPoista