keskiviikko 18. toukokuuta 2016

1-vuotias

Hieman tulee jälkijunassa tytön 1-vuotispäivitys, kun synttäreistä on jo kolmisen viikkoa, mutta tulee kuitenkin!

1-vuotias tyttömme:

- On aurinkoinen pellavapää, hiukset saa ihan kohta kunnolla ponnarille, jee :) (eri asia sitten on se, kuinka monta sekuntia ponnari pysyy päässä)
- Seisoo ilman tukea ja ottaa muutaman askeleen, mutta neliveto on edelleen paras liikkumismuoto ilman tukea.
- Nukkuu yöt pääsääntöisesti hyvin. Menee nukkumaan viimeistään puoli yhdeksän, herää keskimäärin puoliseiskalta. Edelleen nukkuu useimmiten kahdet päikkärit.
- Oppi sittenkin äidin epäilyistä huolimatta jo ajat sitten juomaan nokkamukista itse, ja nykyään kelpaa kylmäkin maito. Äiti hätäili taas turhaan. 
- Tykkää nykyään aiempaa enemmän syödä sormiruokia, missä taitaa auttaa se, että nyt sekä ylhäällä että alhaalla on neljä hammasta.
- On 75 cm pitkä ja painaa 9,5 kg. Keskikäyrän tyttö.
- Viihtyy hyvin rattaissa, ja on aina innoissaan, kun puetaan kenkiä jalkaan, "nyt lähdetään ulos!".
- Pulputtaa puheelta kuulostavaa omaa kieltään jatkuvasti, mutta äidin lisäksi en ole bongannut selkeitä sanoja. Toitoitoi-kotkotkot-ohhoo!
- Kiipeilee nykyään joka paikkaan! Varsinkin sohva, isoveljen sänky sekä isoveljen huoneen pikkuiset tuolit on kokeiltava joka päivä moneen kertaan. Ja jos jostain vain löytyy portaat, niin niitä mennään sitten ylös vauhdilla. Myös syöttötuoliin oli hankittava valjaat, koska tyttö muuten kiipeää sieltä pois alta aikayksikön.
- Tykkää vesileikeistä niin kotona kylvyssä kuin uimahallissakin. Puistoissa viihtyy menossa mukana, ja usein konttaa itse keinun luokse, joten se taitaa olla lempparijuttu.
- Tykkää hassuttelusta: matkii ääniä, näyttää kieltä, loksuttelee kielellä, taputtaa innokkaasti.
- Heiluttaa molempia käsiään, kun kuulee musiikkia ja seisoessaan tietysti jammailee mukana.
- Istuu mielellään potalla, kun samalla luetaan kirjoja, mutta ei kyllä taida vielä ymmärtää, mikä potalla istumisen pääpointti on :) 
- Vilkuttaa, kun sanotaan "heippa!". Ja iltaisin vilkuttaa isille ja isoveljelle vimmatusti, kun tietää, että äiti on viemässä nukkumaan.

2 kommenttia:

  1. Herraisä sentään! Meidän poika 5 kk on 72 cm pitkä ja painaa 10 kg! :o Että ihan kiva on kanniskella ympäriinsä. :D

    Meillä mies vitsillä laittoi pojan isoveljen potalle istumaan nelikuisena ohikulkumatkalla hoitopöydältä kylpyyn ja tämä yllättäen pissasi pottaan! :o Sen jälkeen ollaan pottailtu joka päivä. Nykyään pissa tulee samantien kun hänet laittaa potalle ja sanoo pispis, joten hän todellakin tietää mitä siinä kuuluu tehdä. Ja aina vuolaasti ylistämme ja kehumme kun hän pissaa. :)

    VastaaPoista
  2. Heh, joo, on tää tyttö meilläkin pienempi kuin isoveli samanikäisenä. Mut onneks viiskuisen kasvu tasottuu aika pian!

    Mä luulen, että meillä pitäis käydä toi sama, että tulis yks onnistuminen, jotta saatais homma rullaamaan, ja tyttö ymmärtäisi mistä on kyse! Sitä ootellessa :)

    VastaaPoista