tiistai 26. heinäkuuta 2016

Kesäkuulumisia

No hei vaan blogi, long time, no see! Mutta täällä vielä ollaan. Kesä on vienyt mennessään. Ja kun kumpikaan lapsista ei ole missään kerhossa tai harrastuksissa, niin onhan tässä ollut vähän, köh, tekemistä..
Tyttö on vuorotellen aurinkoinen, toisinaan kirkumisen hyvin oppinut taapero :) Jotenkin tämän taaperovaiheen handlaa ehkä paremmin näin toisella kertaa, kun tietää, että se loppuu aikanaan ja kohta tavallaan helpottaa. Muistelisin, että pojalla monella tapaa hankalin vaihe oli juuri suunnileen yksivuotiaasta 1 v 9 kk saakka tai jotain sinnepäin. Kun mennä tohotetaan joka paikkaan, mutta ei oikein osata keskittyä mihinkään leikkeihin kovin monta hetkeä (eikä edes Pikku Kakkoseen äidin mieliksi!!), kyllästytään ja turhaudutaan, jos koko ajan ei tapahdu jotain, minkä vuoksi kotoa täytyy lähteä jonnekin ainakin kolme kertaa päivässä, ja siltikin tämä meidän taapero odottaa kengät kädessä ovensuussa tässä välissäkin :D Ja kun yhteistä kieltä ei oikein vielä ole, vaikka päivä päivältä toisiamme paremmin ymmärretäänkin. Mutta sanat "äiti" (joka tarkoittaa muuten äidin lisäksi ymmärtääkseni myös isiä ja isoveljeä), "iikkaa, eikkaa" (keinumisesta), ja "ohhoh" (kun kaatuu tai jotain tippuu tai muuten vaan jotain yllättävää tapahtuu) eivät vielä ihan riitä kaikkien taaperon mielialanvaihteluiden ymmärtämiseen.
Muutamat virstanpylväät ovat taas jääneet kirjaamatta, mutta todettakoon, että neiti otti jalat alleen aika tasan 13-kuukautispäivänään, ja nyt suunta on lähinnä ylöspäin kiipeilyn muodossa. Poskihampaita on tällä hetkellä kolme, ja syöminen sujuu sen puolesta ihan mallikkaasti, mutta lusikan käyttöä vielä opetellaan niin, että äiti kauhoo osan ruoasta edelleen suuhun (satunnaisia ravintolatilanteita lukuunottamatta neiti ei tosin enää suostu siihen, ettei saa itse osallistua lusikoimiseen). Ja kun ruokailu sujuu, niin toimii näemmä vatsakin, nimittäin kakkostavaraa tulee edelleen 3-4 kertaa päivässä, että morjensta vaan, onneksi ulkoistin vaipanvaihdon mm. lentomatkoilla jo esikoisen aikaan miehelleni ;) Pottailua ollaan kokeiltu nyt kesän aikana tosi harvalaatuisesti johtuen siitä, että kotona ollaan oltu paljon vähemmän kuin yleensä, mutta satunnaiset pissat ollaan saatu pottaan aikaiseksi. Mutta mieluiten neiti tuntuu juoksevan johonkin nurkkaan pissaamaan heti sen jälkeen, kun vaippa on saatu pois :)
Tyttö siirtyi yksiin päikkäreihin vasta jokunen viikko sitten, mitä olin jo tovin odotellut, mutta aiemmin tuntui, ettei aamupäivistä tullut mitään ellei tyttö ottanut torkkuja puoli kymmenen aikaan. Mutta nyt siis ollaan koko perheen kannalta suotuisammassa rytmissä, jossa aamupäivä voidaan touhuta lounaaseen asti puistoissa ja kylässä niin että tyttö menee päiväunille puolilta päivin ja nukkuu sitten pari tuntia. Yöunia tyttö nukkuu yleensä 11 tunnin verran, ja kunhan sängyssä on mukana tuttiarmeija, niin yleensä uni on aika tauotonta tai ainakin jatkuu sitten, kun uusi tutti on osunut käteen.  
Nyt kun unesta tuli puhe, niin tätä mammaa rupesi sen verran väsyttämään, että sänky vetää puoleensa, mutta lupaan itselleni, että huomenna kirjoitan myös pojan kuulumisia todella pitkästä aikaa!

2 kommenttia:

  1. Tämä oli niin hauska kirjoitus :D Semmoistahan se on näiden kanssa <3 ei varmasti käy sielläkään aika pitkäksi. Oon tässä jo pidempään miettinyt, että meillä on nyt jo kyllä niiin helppoa, kun molemmat syö itse, eikä kumpikaan käytä enää vaippaa. Ja kävelevät itse auton turvaistuimeen, kiipeävät sinne ja asettavat turvavyötkin valmiiksi, ettei tarvitse kuin painaa kiinni. Ainakin teoriassa siis - se on sitten eri asia, tottelevatko ja jos, niin monennellako kehotuksella (pätee kaikkeen muuhunkin ;) Tsemppiä arkeen! <3

    VastaaPoista
  2. Juu, ei oo vapaa-ajan ongelmia :D Ja todellakin uskon (ja vähän odotan, että meilläkin kohta), että teillä jo helpottaa, kun just tota omatoimisuutta on enenevästi eikä äitiä tartte ihan kaikkeen. Mä oonkin tainnut joskus sanoa, että olis ihan kiva, jos lapset saisi 2-vuotiaana (mutta oikeesti siinä jäis monet hienot vaiheet kokemattakin).

    VastaaPoista