keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Kesäkuulumisia

Pitkästä aikaa saan itsestäni irti tänne kirjoittamisen. Kysehän ei ole mistään muusta kuin allekirjoittaneen laiskuudesta, sillä onhan minulla tätä nykyä ihan hyvin aikaa, varsinkin iltaisin. Silti jotenkin preferoin nykyään kirjojen lukemista sängyssä kuin koneella istumista, tv:n katsomisesta puhumattakaan. On meillä toki Netflix, mutta onneksi emme ole viime aikoina "ehtineet" aloittaa mitään uutta sarjaa.

Lapsista minun kuitenkin piti kirjoittaa eikä itsestäni. Ihan kivasti menee meillä! 

Tyttö on pian jo 2 v 2 kk. Isoveljeä hitaammin alkanut puheenkehitys on ottanut aimo harppauksia. Tai oikeastaan nopea puheenkehityksen vaihe alkoi jo ennen kaksivuotispäiviä, ja nyt ollaan jo pidemmän aikaa kuultu kolmi- tai nelisanaisia lauseita. Silti isoveljen puhe taisi olla sujuvampaa tässä iässä, mutta toisaalta tyttö puhuu nyt myös jonkin verran englantia ja osaa itse asiassa laskea kymmeneen paremmin englanniksi kuin suomeksi. 
Poika oppi sanomaan R:n 2 v 2 kk ikäisenä (jostain syystä muistan tämän hyvin). Tytön R ei vielä kunnolla sorahda, on enemmän sellainen pehmeä r, mutta ei toisaalta l. Tämä siis ihan muistiinpanona itselleni, en toki oleta, että 2-vuotiaan pitäisi ärrää vielä osata. 

Muistan joulun aikaan miettineeni äitini kanssa, että tyttö laulaa paljon vähemmän kuin isoveljensä aikoinaan, mutta taisi sekin liittyä puheenkehitykseen, sillä nyt tyttö aloittaa laulamisen heti herättyään ja on kyllä niin suloinen laulaessaan. Suosikkeja on erilaiset englanninkieliset, päiväkodista tutut nursery rhymesit (Row row, row your boat, Twinkle, twinkle little star, Rain, rain go away), mutta tietysti myös suomalaiset lastenlaulut. Ja jotenkin ajoin itseni jossain vaiheessa sellaiseen suohon, että tyttö ei suostu syömään iltapuuroaan ilman, että samalla laulan mitä tahansa Postimies Patesta Muumeihin samalla kun syötän häntä (ja tyttöhän siis syö aivan hyvin itse lusikalla, mutta tämä on nyt joku "juttu").  

Pottailu on ollut pitkään täysin nounou, mutta ihan viime aikoina on vähän edistytty ja mm. tänään tyttö on tehnyt neljät pissat pottaan - rasti seinään! Porkkanana on tällä kertaa käytetty jotain ihan muuta kuin vihannesta eli suklaarusinoita, mutta whatever works, sanon minä. Isoveljenhän täytyy tietysti saada oma osuutensa näistä herkuista :D 

Isoveli on oppinut ajamaan ilman apupyöriä. Pyörä hänelle ostettiin itse asiassa vasta viime syksynä, kun asumme niin mäkisessä maastossa, että pyöräilyn harjoittelu on ollut hieman haastavaa. Motorisestihan poika ei ole ollut ikinä mikään superinnokas tyyppi, mutta nyt sujuu myös yhdellä jalalla hyppiminen eli hyvä näin.
Saapa nähdä, milloin poika oppii lukemaan. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että hän osaa sanoa, millä kirjaimella sana alkaa sen kuullessaan. Emme ole mitenkään yrittäneet häntä opettaa lukemaan, joten omalla painollaan mennään. 

Pojan elämässä edelleen Legot ovat erittäin tärkeitä. Viime aikoina poika on myös oppinut leikkimään yhä pidempiä aikoja itsekseen ja saattaa hyvinkin mennä tunti, että hän puuhailee omassa huoneessaan legoja rakennellen. Luonteeltaan poika on mielestäni melko kiltti ja tunnollinen, esim. käsien pesun hän huolehtii aina itse kotiin tultua eikä ole yksi kerta, kun on käynyt niin, että olemme lähdössä aamulla kotoa, kun poika toteaa, että "eihän mun hampaita oo vielä harjattu!". Oho..
Toisaalta poika on kyllä hyvin mukautuva ja sopeutuva eli mitään temperamentin jäykkyttä en ole havainnut. 

Joka päivä saan olla onnellinen ja kiitollinen ihanista lapsistani, vaikka kärsivällisyys ei aina tunnu riittävän kaikkien kiukkujen vastaanottamiseen. Tärkeintä elämässäni ovat nämä lapset ja ristin käteni sen suhteen, että saisimme perheenä olla yhdessä ja terveinä jatkossakin. 

1 kommentti:

  1. Olipa kiva lukea kuulumisia <3 Ihana tuo "eihän mun hampaita oo vielä harjattu!" :D Meillä kanssa rutiinit on aika tärkeitä, vaikka tunnollisuus ei varsinaisesti meidän poikien vahvuuksia olekaan :D

    Tsemppiä ja leppoisaa arkea sinne ilojen ja kiukkujen keskelle <3 Lisää kärsivällisyyttä kaipaisin usein itsekin... :)

    VastaaPoista